2017 i en burk

De senaste åren har jag suttit på nyårsafton och tänkt att det här har varit det värsta året i hela mitt liv. På många sätt har det också varit värsta året i mitt liv. Inte bara 2016 utan även 2015 och delar av 2014. Alla de extremt dåliga sakerna som händer gör att jag glömmer alla bra saker. För bra saker händer ju såklart också. Massa bra saker. Därför har jag till i år fixat en glasburk, och varje vecka ska jag skriva något bra som har hänt, och sen ska jag lägga det i burken. Så nästa nyårsafton kommer jag sitta och minnas allt bra som har hänt i år. 2017 kommer bli ett lite bättre år.

skarmavbild-2017-01-04-kl-19-44-19

Jultröjor

Myser som sagt för fullt här nu inför jul. Redan lucia idag och för första gången sedan jag var liten så har jag faktiskt gått i ett luciatåg. På jobbet! haha så himla mysigt ändå.

I fredags bjöd Markus mamma på julbord på Kils golfrestaurang. SÅ GOTT, och supermysigt ställe. Kan verkligen rekommendera alla att åka dit. Sedan på kvällen tog vi oss vidare till Säffle för att sova hos mamma och pappa. På lördagsmorgonen tog jag, Markus och mamma tåget till Göteborg för shopping och jul på Liseberg. Också en supermysig dag. Sedan på söndagen var det adventsmys som stod på schemat. Då var jag och syrran hemma hos mamma och pappa och pyntade granen, bakade julgodis och myste. Jag överraskade dessutom familjen med att vi skulle pyssla ihop våra egna jultröjor. Så lyckat. De var nog lite skeptiska åt det allihopa. Men när vi väl satte oss och började pyssla så var det superroligt. Jag hade köpt färdiga pysselkit på Rusta, så det var både tröja och pysselsaker i kartongen.

skarmavbild-2016-12-13-kl-20-39-33

En guldig traktor

Påtal om julpyssel. Man kan pyssla med de mest oväntade sakerna. Typ som en leksakstraktor. Sprayar man den i guld och lägger lite snöiga granar i så blir det ett jättefint julpynt. Hade kanske passat ännu bättre om man hade haft barn och pyntat i ett barnrum. Men vad tusan. Barnasinnet har jag i alla fall.

skarmavbild-2016-12-02-kl-12-15-59

Strålande jul

Åh vad jag är glad att det äntligen är december. Julpyntningen pågår för fullt. Ute som inne. Jag känner mig verkligen så taggad på december i år. Och jag har bestämt mig för att njuta och bara mysa runt. Inte stressa. Så får det bli! Pyntade i alla fall dörren här i veckan. Så nu kan grannarna och brevbäraren njuta av mitt pysslande också. Hehe!

Gjort denna fina rosett med hjälp av paketpapper. Så snyggt och så enkelt. 
skarmavbild-2016-12-02-kl-12-15-45

En julstjärna

Såg ett klipp på facebook här i förra veckan på en som gjorde en julstjärna med hjälp av:
7st vita papperspåsar
1st limstift
sax

Så himla enkelt och så himla fint. Så jag gjorde ju såklart en till mig själv också. Roligaste är att alla som sett den tycker att den är skitfin, och säger att de absolut inte har tålamodet till att sitta och vika och ha sig. Och skulle de ändå sätta sig och göra det så skulle det bli jättefult. Och när jag säger att det är så enkelt så tror de mig inte. Haha! Fått visa filmen för alla. Då fattar de hur enkelt det är. Så gå in på tips och trix på facebook så hittar ni filmen där.

skarmavbild-2016-11-26-kl-11-12-48

Höstrusk

Vad snabbt det blev höst hörrni! Ena dagen satt vi på balkongen och drack vin och andra dagen satte vi på oss mössa och vantar. Bara sådär. Mörk och ruskigt är det ute också. På pysselsidan står det nästan helt stilla för tillfället. Jobb blandat med träning, familj och vänner gör att det hamnar på sidan av helt enkelt. Men snart är det jul, och då har jag några grejer på G.

Helt stilla står det ändå inte. Virkningen håller jag igång, och det passar ju rätt bra när det blir lite kallare ute. Förra veckan virkade jag ett pannband till mamma. Ett pannband av reflexgarn. Man vill ju gärna att lille mammsen ska synas när hon är ute med vovven på kvällen.

Såhär ser pannbandet ut i vanligt dagsljus. Man ser bara reflextrådarna lite svagt.
14936914_10153893239576922_644601057_n

Såhär ser pannbandet ut i mörker när det får ljus på sig! 
skarmavbild-2016-10-31-kl-20-01-47

Ännu en cykel

Jag har sådan himla otur med cyklar. Har förbrukat en livstids cyklar på bara några år. De blir stulna och de slutar fungera och är för dyra att laga och så vidare. Köpte i alla fall ännu en cykel för någon vecka sedan. En svart ganska diskret cykel. Den passade inte mig alls. Så jag målade självklart om den. Den här gången blev den faktiskt inte rosa. Känns jättekonstigt att inte cyklar runt på en rosa cykel. Den blev istället vit och guldlig. Och jag måste säga att den ser riktigt kunglig ut. Skulle man se kronprinsessan Viktoria cykla så föreställer jag mig att hon skulle cykla på en liknande cykel. Hehe!

skarmavbild-2016-10-08-kl-09-34-10
(Tänk bort att klet som är på däcken)

 

En barnvagnsmobil

En kollega till mig gick på mammaledighet här för någon vecka sedan. Innan hade hon beställt en barnvagnsmobil av mig. Så jag virkade en. Så himla kul att se ens saker användas av andra och att det inte bara står här hemma och ser fina ut. Utan även fina hemma hos andra. KUL!
Återigen har jag inte använt mig av något mönster, jag har endast hämtat inspiration av andra och försökt att göra så likt jag kan.

skarmavbild-2016-10-08-kl-09-33-31

Lilla my

I slutet av augusti åkte jag och Markus på Finlandsfärja. Så jag fick lite feeling och virkade en Lilla My. Haha, hur det hänger ihop är kanske inte jättesjälvklart. Men Mumin är ju finskt, och finnarna verkar verkligen älska sina muminfigurer. De är överallt. Förstår det. Ungefär som vi svenskar och Pippi. Nåja. Jag virkade i alla fall en Lilla My som nu sitter så fint på fönsterbrädan hemma. Det jag vill säga också är att jag är URUSEL på att läsa mönster. Så det mesta gör jag på fri hand. Anledningen är att jag inte orkar räkna varv och hålla på. Jag är för lat helt enkelt.

skarmavbild-2016-10-08-kl-09-33-49

Virka

Jag bestämde mig för ett tag sedan för att jag skulle börja virka. Så jag gick in på Panduro här i stan och frågade: Vad behöver jag för att virka bakelser?
Hon på panduro tittade lite konstigt på mig och svarade: Det beror på vad du har för mönster?
Varpå jag svara: Jag har inget mönster, jag kan inte ens virka än!

Men jag fick i alla fall med mig några nystan hem och kort därpå så hade jag ett helt kakfat här hemma. Kul! Kul dessutom att ge bort i present vid tillfällen som dop, eller varför inte ha framme hemma.

Kakor tillsammans med en egengjord caféskylt. Kul för barn att leka med.
14203706_10153744082781922_169058232_o 14159164_10153744082751922_232138058_n